W sobotę 31 marca br., w godzinach 14.00-18.00, Fundacja Hospicyjna serdecznie zaprasza do Galerii Bałtyckiej na kolejną odsłonę tegorocznych 10. Pól Nadziei – tradycyjną już akcję „Wielkanocne jaja".

Wolontariusze w żółtych koszulkach, kwestujący na rzecz podopiecznych Hospicjum im. Ks. E. Dutkiewicza SAC w Gdańsku, obecni będą wszędzie, natomiast przy scenie na poziomie -1 (okolice sklepu Smyk) zorganizowane zostaną warsztaty zdobienia jajek techniką decoupagu, na które zaproszono znane osoby z trójmiejskiego świata kultury i sportu. Swoją obecność potwierdzili między innym: Emilia Komarnicka, Leszek Blanik, Iwona Guzowska, Adam Korol, Michał Juszczakiewicz, Marek Kaliszuk, Agnieszka Oszczyk, koszykarze Trefla Sopot, żużlowcy Lotosu Wybrzeże, piłkarze Lechii Gdańsk. Będzie to niepowtarzalna okazja do przyjrzenia się ich manualnym talentom, szansa na zdobycie autografu, może nawet na chwilę rozmowy. Gościom doradzi i pomoże Ania Frańczak z Pracowni Decu, a wszystkim czas uprzyjemni interesujący program artystyczny. Na scenie wystąpią m.in. aktorzy Teatru Muzycznego w repertuarze gospel, grupa bębniarska „Rodriguez i Przyjaciele” oraz w specjalnych pokazach szermierze z Gdańskiej Szkoły Floretu. Jeden ze sponsorów akcji, firma Starbucks Coffee, przygotuje konkursy wiedzy o kawie z nagrodami oraz degustację wspaniałej czekolady na gorąco. Na oddzielnym stoisku najmłodsi uczestnicy akcji będą mogli przyozdobić twarze w wielkanocne wzory lub wiosenne wzory. Całość imprezy poprowadzi Magda Szpiner z Radia Gdańsk. Nieopodal sceny zakwitnie żonkilowe poletko - symbol Pól Nadziei.

Program:

14.00-18.00 – warsztaty zdobienia jajek techniką decoupagu z udziałem trójmiejskich gwiazd
14.15, 15.00, 16.00 – pokazy szermierzy z Gdańskiej Szkoły Floretu
15.30 – występ aktorów Teatru Muzycznego w repertuarze gospel
16.00- 18.00 – degustacja gorącej czekolady firmy Starbucks Coffee
17.00 – występ zespołu bębniarskiego „Rodriguez i Przyjaciele”
Konkursy wiedzy o kawie, konkursy floretowe, dla najmłodszych malowanie buziek

\

OFERTY PRACY