W tym roku, 28 października oraz 1, 2 i 4 listopada, już po raz dziewiąty  kwestowaliśmy  na gdańskich cmentarzach (m.in. Łostowickim, Garnizonowym, Oliwskim, na Srebrzysku, na Chełmie, w Straszynie i w Nowym Porcie) oraz w Pruszczu Gdańskim. Pracownicy Fundacji, wolontariusze i osobistości ze świata kultury, polityki, sportu i mediów zachęcali do wsparcia Hospicjum dla Dzieci i Dorosłych im. ks. E. Dutkiewicza SAC w Gdańsku. Choć padało i szalał orkan „Grzegorz”, nie straciliśmy zapału, finisz akcji zdumiał jednak nas wszystkich: zebraliśmy 100 461,29 zł!

Do kwesty zgłosiło się 487 wolontariuszy ze szkół  podstawowych, zawodowych i liceów wraz z 42 opiekunami. Byli też z nami między innymi: Prezydent Miasta Gdańska Paweł Adamowicz, posłowie na Sejm: Pani Małgorzata Chmiel i Pan  Adam Korol, a także Katarzyna Tusk, Maciek „Gleba” Florek, Andrzej Kowalczys,  Dariusz Michalczewski, dziennikarz Radia Gdańsk Włodek Raszkiewicz i Łukasz Jeleniewski z zespołu Lipali. Sukces akcji to efekt zaangażowania wolontariuszy, naszych przyjaciół i Wszystkich Państwa, którzy dołączyli się do zbiórki. Zebrane środki pozwolą nam wymiernie pomóc naszym podopiecznym. Sfinansowanie doby opieki nad pacjentem prowadzonego przez nas Domowego Hospicjum dla Dorosłych, do którego wciąż miesięcznie oczekuje blisko 80 osób, to koszt 100 zł. Dzięki Wam możemy wyciągnąć do nich pomocną dłoń. Dziękujemy!

Zamów kartkę!

Mikołaje, łączcie się!