Idea

Działalność Funduszu Dzieci Osieroconych jest próbą zbudowania nowej mentalności, uświadomienia społeczeństwu konieczności wsparcia, które udzielone dziecku we właściwym momencie pozwoli uniknąć wielu konsekwencji nieprzeżytej prawidłowo żałoby.

Po śmierci bliskiej osoby nic już nie jest takie, jak było. Aby odbudować normalność, potrzebne są zarówno pomoc psychologiczna, jak i rzeczowa udzielane całej rodzinie. Rocznie w ramach Funduszu pomagamy finansowo i merytorycznie, organizując wakacyjny odpoczynek, zakup szkolnych wyprawek, prezentów z okazji Świąt i Dnia Dziecka oraz dla dzieci wytypowanych przez ośrodki hospicyjne z całej Polski – wsparcie edukacyjne, dzięki któremu mogą zrealizować swoje pasje lub uzupełnić braki w nauce.

Dzięki działalności Funduszu Dzieci Osieroconych w trudną codzienność małych i młodych ludzi szczególnie dotkliwie doświadczonych przez los wniesiona zostaje radość i poczucie bezpieczeństwa.

Zapraszamy na Głosy dla Hospicjów

Pomóż osieroconym dzieciom

Kampania

Dołącz do TUMBOteamu!