Nasz ambasador, Jarosław Bieniuk,  przy okazji wywiadu udzielonego dla magazynu „VIVA!” zaprosił do wpłacania środków dla naszych podopiecznych i zadeklarował przekazanie zdjęcia Anny Przybylskiej osobie, która wesprze nas najhojniej. Ta niezwykła akcja była dla nas miłą niespodzianką, wzruszającym gestem pełnym dobroci!

Najwyższa wpłata –  2500 zł – to darowizna anonimowego darczyńcy, który zdecydował się przekazać zdjęcie Ani właśnie nam – Fundacji Hospicyjnej. Finisz akcji ma zatem dwojaki, pozytywny wymiar.

Bardzo serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy włączyli się w akcję. W pierwszej kolejności Jarosławowi Bieniukowi, a także Marcinowi Ciącio. Osobne wyrazy wdzięczności kierujemy ku redakcji magazynu Viva!, w której opublikowano  apel z prośbami o wpłaty.

Dziękujemy także wszystkim mediom, które poinformowały o akcji m.in. „Faktowi” i Wirtualnej Polsce.

Państwa zaangażowanie dowodzi, że nikomu nie jest obojętny los chorych i osieroconych dzieci. Dodatkowo, ich trudna sytuacja mobilizuje nas wszystkich do kreatywności i wydobywania z siebie i otaczających nas osób pokładów empatii. Obserwując takie postawy na co dzień, wierzymy, że nie ma trudności, których nie uda nam się przezwyciężyć.

Dziękujemy!

Zespół Fundacji Hospicyjnej