Opieka hospicyjna to misja, której podstawą jest ludzka wrażliwość. Dzięki niej możemy towarzyszyć człowiekowi na ostatnim etapie życiowej wędrówki, niezależnie od tego, kim jest, skąd pochodzi i jak trudna jest jego sytuacja.

Nieuleczalna choroba nie wybiera, niestety może dotknąć każdego. Wie o tym hospicyjny zespół, otaczający profesjonalną i pełną miłości opieką osoby u kresu życia. Taką opieką, z poszanowaniem prawa do dyskrecji i intymności, Hospicjum Dutkiewicza objęło znaną aktorkę Annę Przybylską.

Dziś my możemy liczyć na partnera Ani, Jarosława Bieniuka, który został ambasadorem Funduszu Dzieci Osieroconych i innych projektów Fundacji Hospicyjnej. To dla nas znak, że działania prowadzone nie tylko w zakresie opieki medycznej, ale także skierowane szeroko ku rodzinom, a szczególnie dzieciom, są potrzebne i doceniane.

W dzisiejszym numerze magazynu „Viva!” możecie przeczytać wywiad, w którym Jarek nie tylko opowiada o swojej roli dzielnego taty, o tym jak stara się patrzeć w przyszłość, ale także zaprasza do wspierania naszej działalności.

Drogi Jarku! Dziękujemy Ci pięknie za ten gest i życzymy wielu sił na każdy kolejny dzień.

Zespół Fundacji Hospicyjnej

Uśmiech Dziecka 2017