OGŁOSZENIE O WYNIKACH ZBIÓRKI PUBLICZNEJ PRZEPROWADZONEJ W 2012 ROKU NA PODSTAWIE POZWOLENIA MARSZAŁKA WOJEWÓDZTWA POMORSKIEGO.

Zgodnie z § 12 p. 1-5 Rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 6 listopada 2003 r. w sprawie sposobów przeprowadzania zbiórek publicznych oraz zakresu kontroli nad tymi zbiórkami, Fundacja Hospicyjna z siedzibą w Gdańsku, ul. Chodowieckiego 10, informuje

Na podstawie decyzji Marszałka Województwa Pomorskiego Nr ROPS.P.622.17.12 z dnia 20.03.2012 r., następnie rozszerzonej w dniu 02.08.2012 r., wydanej na wniosek Fundacji Hospicyjnej w Gdańsku, przeprowadzono zbiórkę publiczną zorganizowaną podczas różnych wydarzeń w terminie od dnia 25.03.2012 r. – 31.12.2012 r. w formie zbiórki do zamkniętych puszek kwestarskich, a w dniach 17-19.08.2012 r. w formie zbiórki darowizn rzeczowych w centrach handlowych.

Suma zebranych ofiar pieniężnych wyniosła - 107 436,29 PLN

Wartość zebranych darowizn rzeczowych wyniosła - 13 812,70 PLN

Koszty organizacji zbiórki wyniosły 10 743,63 zł, tj. 10% zebranej kwoty w tym:

• organizacja zbiórki (plomby, identyfikatory) kwota 266,10 zł,
  • promocja zbiórki (plakaty, ogłoszenia prasowe, ulotki) kwota 10 477,53 zł.
    • Całkowity dochód w kwocie 96 692,66 zgodnie z celem zawartym w pozwoleniu, został przeznaczony na bieżącą działalność Hospicjum im. Ks. E Dutkiewicza SAC w Gdańsku.

Zebrane darowizny rzeczowe o wartości 13 812,70 zł zgodnie z rozszerzeniem pozwolenia zostały przeznaczone na wyprawki szkolne dla dzieci osieroconych w ramach akcji „Kolorowy Piórnik” do czterech hospicjów z woj. pomorskiego: Hospicjum im. Ks. E. Dutkiewicza SAC w Gdańsku, Pomorskiego Hospicjum dla Dzieci w Gdańsku, Hospicjum im. Św. Wawrzyńca w Gdyni oraz Hospicjum „Ogród Nadziei” w Tczewie.

OFERTY PRACY

CHARYTATYWNE KARTKI ŚWIĄTECZNE